Pups

Incidenteel proberen wij een nestje te fokken. Dit jaar hebben we een poging met Nova gedaan, maar helaas is die mislukt. In 2018 willen wij het opnieuw proberen met Kiki.

Pups zijn voor veel mensen ontzettend leuk en schattig. Bedenk vóór je aan een pup begint dat deze veel tijd,  aandacht, geduld en soms ook veel geld kost.  Een pup wordt, evenmin als mensenkinderen, gehoorzaam geboren.

De pup heeft opvoeding en structuur nodig om tot een prettige volwassen hond uit te kunnen groeien. Het volgen van een cursus of training is dan ook altijd aan te bevelen. Zelf zijn wij voorstanders van een training waarbij positief gedrag beloond wordt.   

Verder blijft de pup natuurlijk geen pup, maar groeit uit tot een volwassen hond die ook dan aandacht wil. Wanneer je van plan bent een hond aan te schaffen, zul je ook rekening moeten houden met opvang tijdens werk, vakanties, uitjes enz. Een aantal keren per jaar naar de trimsalon, misschien eens een dierenartsbezoekje, al deze zaken kosten geld! Ook dient de hond regelmatig uitgelaten te worden. En het is in ons kikkerlandje natuurlijk niet altijd mooi weer. Dus wees bereid om ook in de stromende regen, hagel, sneeuw een flinke ronde te maken met je hond. Voor al deze moeite heb je een vriend(in) voor het leven die altijd blij is als je weer thuis komt.

Wanneer je er van overtuigd bent dat je écht een pup wilt, wees dan ook bereid om te wachten op een pup! Zeker wanneer je kiest voor een zorgvuldig gefokte pup kan de wachttijd best eens oplopen. Binnen een ras dat zo klein is als de field spaniël is een wachttijd van één tot enkele jaren helemaal niet vreemd. Bedenk dan dat geduld een schone zaak is, en dat het wachten op die ene pup écht de moeite waard is.

 

  

 

Herplaatsers

Heel soms komt het voor dat een gezin afstand moet doen van hun field spaniel. Dat is triest voor het gezin en zeker zo vervelend voor de hond. Als fokker doe je je best om de toekomstige eigenaren zo goed mogelijk uit te kiezen, maar niemand kan in de toekomst kijken, ook fokkers niet. Zaak is dan om de hond in een ander gezin te plaatsen waar hij de rest van zijn leven de liefde en aandacht krijgt die hij verdient. Gelukkig komt het niet zo vaak voor, maar ook voor herplaatsers kunt u contact met ons opnemen.