Nova

Toen Nova 8 en een halve week oud was, kwam ze bij ons wonen. Sinds die tijd hebben we er een vriendin voor het leven bij. Ze is ontzettend nieuwsgierig, loyaal, trouw, en lief. Wel heeft ze een zeer uitgesproken voorkeur voor wie ze wel of niet aardig vindt. Ze is niet meteen dol op jongere kinderen, daar is ze ook niet mee opgegroeid. Maar als ze eenmaal iemand leert kennen en zich op haar gemak voelt, dan zal ze het maar wat fijn vinden om die persoon uitgebreid te begroeten.

Nova is dol op bananen en meloen. Ze zal al haar trucjes voor je doen om een stukje te krijgen.

Ook vind ze het heerlijk om 's avonds op de bank tegen je aan te kruipen, een diepe zucht slaken en lekker te gaan slapen. Ze is een echte kroelkont.

Speuren in huis vind ze geweldig: soms verstoppen we wat lekkers als blokjes kaas of hondenbrokjes en laten haar dan zoeken. Daar wordt ze heel blij van en gaat als een stofzuiger door de woonkamer om vooral niets over te slaan en alle buit binnen te halen.

Kiki

Kiki is de dochter van Nova. Zij en haar broertje Cole zijn geboren op 30 april 2014. Dat was prachtig om mee te maken, twee kleine hummeltjes die geboren worden waar je bij bent. Zo kwetsbaar en afhankelijk. Nova is een supermoeder geweest voor haar kroost en ze groeiden dan ook als kool.

 

Kiki is een bijzonder grappig en slim meisje.Ze houdt er van om haar moeder het leven zuur te maken en plaagt haar graag door aan haar oren te trekken, in haar kont te bijten of haar staart te grazen te nemen. Nova laat het allemaal maar toe. Ze vind het ook heerlijk om samen met haar moeder op onderzoek uit te gaan en de bosjes of de waterrand te verkennen.

 

Kiki is gelukkig niet alleen maar ondeugend, ook zij houdt ontzettend van kroelen met ons. Met haar gaan we naar de jachttraining speciaal voor spaniëls. Ze heeft hier enorm veel plezier in. Ze is energiek, leergierig en onderzoekt graag.Het hebben van meerdere Field Spaniëls bleek met haar inderdaad nog veel leuker dan het hebben van één Field Spaniël.